Οι ξηροί καρποί περιέχουν υψηλά επίπεδα ακόρεστου λίπους, το οποίο είναι καλό για εσάς, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο ευαίσθητα λίπη, επιρρεπές στο να ταγγίζει, σύμφωνα με την Tropical Foods.

Η ποιότητα των ξηρών καρπών σας θα μειωθεί με την παρουσία φωτός, θερμότητας και οξυγόνου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Ξηροί καρποί

Ορισμένοι ξηροί καρποί, όμως, διατηρούνται φρέσκοι περισσότερο από άλλους, εξηγεί το Eat By Date. Τα κουκουνάρια, για παράδειγμα, θα διατηρηθούν καλά μόνο για έναν έως δύο μήνες σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ ξηροί καρποί όπως τα μακαντάμια, τα κάσιους και τα φιστίκια θα διατηρηθούν στο ντουλάπι για έξι έως 12 μήνες.

Για να διαπιστώσετε αν οι ξηροί καρποί που έχετε είναι ακόμα καλοί, υπάρχει ένα εξειδικευμένο εργαλείο που είναι ο καλύτερος οδηγός σας -η μύτη σας. Οι ξηροί καρποί που έχουν χαλάσει και έχουν σαπίσει θα έχουν δυσάρεστη μυρωδιά και θα πρέπει να απορρίπτονται. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τους ξηρούς καρπούς φρέσκους; Καταψύξτε τους σωστά.

Πώς να καταψύξετε σωστά στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για τη σωστή κατάψυξη των ξηρών καρπών είναι να βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε αεροστεγές δοχείο. Το Taste of Home συνιστά να τους τυλίγετε πρώτα καλά σε διάφανη μεμβράνη και στη συνέχεια να τα τοποθετείτε σε μια σακούλα κατάψυξης. Τα δοχεία με τους ξηρούς καρπούς πρέπει να φέρουν ετικέτα, είτε με την ημερομηνία λήξης τους είτε με την ημερομηνία κατάψυξης.

Το Eat by Date συνιστά να αποθηκεύετε κάθε είδος ξηρού καρπού ξεχωριστά, ώστε να μην αναμειγνύονται οι γεύσεις και, επίσης, επειδή ορισμένοι ξηροί καρποί, ακόμη και αν είναι κατεψυγμένοι, διατηρούνται έως και ένα χρόνο, ενώ άλλοι, όπως τα αμύγδαλα και τα πεκάν, μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο χρόνια στην κατάψυξη.

Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς από την κατάψυξή σας, το Tropical Foods συνιστά να τους αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ το δοχείο τους είναι ακόμα σφραγισμένο, ώστε να μην απορροφήσουν υπερβολική υγρασία.