Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα κάσιους, το κρεμώδες και ήπια γλυκό σνακ που κερδίζει όλο και περισσότερο το κοινό, το οποίο και το συμπεριλαμβάνει στη διατροφή του. Αν και τεχνικά είναι σπόροι από το δέντρο των ανακαρδίων, αντιμετωπίζονται ως ξηροί καρποί και συχνά βρίσκονται σε μείγματα ξηρών καρπών.

Κάσιους

Κάσιους: Ποια τα οφέλη τους για την υγεία

Τα κάσιους, λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν, περιέχουν μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, όπως χαλκό, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Περιέχουν, επίσης, μαγγάνιο, σελήνιο, θειαμίνη και βιταμίνη Κ, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιή λίπη που σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τριάντα γραμμάρια από αυτούς τους σπόρους περιέχει πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία είναι περίπου η ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με πολλά κρέατα.

Τα κάσιους περιέχουν, επίσης, πολυφαινόλες και καροτενοειδή, τα οποία είναι δύο είδη αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και μπορούν να αποτρέψουν ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Αν και μερικές φορές τα κάσιους θεωρούνται παχυντικά, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με την πρωτεΐνη, τα λίπη και τις φυτικές ίνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους μετά το φαγητό.

Κάσιους

Κάσιους: Γιατί να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λίπος στα κάσιους μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Διατηρώντας το σάκχαρό σας σταθερό, τα κάσιους μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε κορεσμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα στα κάσιους παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο στο σώμα σας.

Κάσιους

Ο χαλκός, για παράδειγμα, είναι απαραίτητος για την υγεία του δέρματος και των οστών. Άλλες βιταμίνες προστατεύουν τον φραγμό του δέρματος. Τα κάσιους περιέχουν, επίσης, βιταμίνη Ε, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό για να προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και επομένως μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στα κάσιους; Η απάντηση είναι ναι. Σύμφωνα με το healthdigest.com, αν και είναι μια πηγή ενέργειας για θρεπτικά συστατικά, τα κάσιους είναι σχετικά υψηλά σε λιπαρά και θερμίδες. Απολαύστε τα συχνά, αλλά τηρήστε το μέγεθος της μερίδας των 30 γραμμαρίων αν θέλετε να τα απολαμβάνετε σε καθημερινή βάση.