Υλικά

  • 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  2. Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.