Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

  1. Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  2. Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ.
  3. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ.
  5. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε!