Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 4 κ. σ. νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τρυπήστε την πατάτα με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βήμα 2
Κόψτε την στη μέση, αφαιρέστε τη σάρκα και βάλτε την στο μπλέντερ.
Βήμα 3
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέστε το ταχίνι, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το θαλασσινό αλάτι και το νερό στο μπλέντερ.
Βήμα 5
Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 20 δευτερόλεπτα. Σταματήστε, ξύστε τις πλευρές και ανακατέψτε ξανά για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
Βήμα 6
Σερβίρετε και απολαύστε!
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.