Υλικά

Εκτέλεση Για το κέικ Αρχικά ξεκινήστε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Αφού η μαρέγκα σφίξει μεταφέρετε το μείγμα σε ξεχωριστό μπολ για να ολοκληρώσετε τη συνταγή με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη σόδα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε για 3 λεπτά με το φτερό και στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνετε τα κροκάδια σταδιακά ή όλα μαζί και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά κι εναλλάξ το γιαούρτι, το χυμό πορτοκάλι καθώς συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ανακατεύετε τη την μαρέγκα στο μείγμα κέικ διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος σε ένα λεκανάκι ή μπολ διαλύετε το κακάο με το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα με (τρύπα στο κέντρο) ή στρογγυλή 32 εκ. Ρίχνετε το μείγμα και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 με 60 λεπτά. Τέλος αφήνετε να κρυώσει 15 λεπτά και ραντίστε με το γλάσο σοκολάτας. Για το γλάσο σοκολάτας Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το μέλι σε ένα μπολ και τοποθετήστε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτας αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατεύετε.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr