Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά της σούπας μίγμα μυρωδικών
  • 2 φλιτζάνια γάλα (ή να την αντικαταστήσει με ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος)
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 6 λωρίδες μπέικοντο
  • 2 φλιτζάνια πέννες




Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλεύρι και ρίξτε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και ανακατεύετε σιγά-σιγά. Προσθέστε το μείγμα μυρωδικών, τυρί, μπέικον. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα. Ανακατέψτε τις πένες με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr