Υλικά

Το καλοκαίρι μοιάζει πια πιο κοντά από ποτέ και αυτό σημαίνει για κάποιους πως οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά. Κι ενώ τα μυστικά του μπάρμπεκιου δεν σταματάνε στιγμή να μας απασχολούν, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ιδανικό ψήσιμο του κρέατος. Αφήνοντας όλα τα άλλα στην αφάνεια. Σε μια τέτοια συμβουλή λοιπόν, πάντα από τους ειδικούς του χώρου, θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε όταν ψήνουμε σουβλάκια ή κεμπάπ για να είναι όλα όπως πρέπει. Για τα ξύλινα καλαμάκια ο λόγος και τον τρόπο να μην καίγονται στη φωτιά. Τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση τους, ώστε να μην αρπάξουν πάνω στη θράκα. Η συμβουλή προέρχεται από το Brazilian Barbecue & Beyond, που ειδικεύεται στα σουβλάκια στα κάρβουνα. Αν χρησιμοποιούμε μεταλλικά καλαμάκια, τότε «σκουπίστε τα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βουτηγμένο σε φυτικό λάδι, για να μην κολλάει το κρέας πάνω τους». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Jamie Purviance, συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Weber’s Way to Grill», παρατηρεί πως αν είναι να ψήσουμε πολλά σουβλάκια, ο καλύτερος τρόπος είναι να μουλιάσουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για καμιά ώρα, να τα αφήσουμε να στεγνώσουν και να τα βάλουμε κατόπιν στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστούμε, βγάζουμε από το ψυγείο όσα σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε…