Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά
  • Κύμινο
  • Δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα βράστε τις πατάτες και τα καρότα.
Βήμα 2
Σε μία μικρότερη κατσαρόλα βράστε λίγο τον αρακά και το καλαμπόκι (αν είναι κονσέρβα δεν χρειάζεται βράσιμο).
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις πατάτες και τα καρότα και λιώστε τα σε πουρέ (εναλλακτική επιλογή το μπλέντερ).
Βήμα 4
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, ανακατέψτε καλά και ρίξτε και την φρυγανιά.
Βήμα 5
Πλάστε σε μπιφτέκια, τοποθετήστε σε μια λαδόκολλα σε ταψί και ψήστε για περίπου μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
TAGS