Υλικά

  • 3 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τη μαργαρίνη και χτυπήστε με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  3. Προσθέστε τα αβγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Τέλος, ρίξτε και τη βανίλια και προσθέστε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι.
  5. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  8. Σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετήστε μικρές μερίδες της ζύμης και ανοίξτε με έναν πλάστη.
  9. Κόψτε σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα με τη βοήθεια των αντίστοιχων κουπάτ.
  10. Ψήστε για 6- 8 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή έως ότου τα μπισκότα σας να πάρουν χρώμα.