Υλικά

  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 1/2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. ξύδι ρυζιού
  • 3 κ. σ. κολοκυθόσπορο
  • 2 κ. σ. σουσάμι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα κομμάτια γλυκοκολοκύθας και ανακατέψτε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το λάδι.
  3. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 40 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ βάλτε το ταχίνι, 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό, το σκόρδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το ξύδι ρυζιού και το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας, επιπλέον, νερό αν το κρίνετε απαραίτητο.
  6. Μεταφέρετε την ψημένη γλυκοκολοκύθα σε μία πιατέλα σεβριρίσματος και περιχύστε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.
  7. Γαρνίρετε με τον κολοκυθόσπορο, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.