Υλικά

Η ομορφιά του απλού σιροπιού είναι ακριβώς η απλότητά του, καθώς χρειάζεται μόνο δύο συστατικά σε ισόποσες δόσεις: ζάχαρη και νερό. Σιρόπι ζάχαρης το λένε συχνά και κάνει για τα πάντα, από κέικ και παντεσπάνια μέχρι και κοκτέιλ. Αν ρίξουμε μάλιστα μέσα στην κατσαρόλα που βράζει και μυρωδικά ή μπαχαρικά (αφού λιώσει η ζάχαρη), τότε το απλό σιρόπι ανεβαίνει επίπεδο! Αποκτώντας αρώματα από βασιλικό, μέντα, θυμάρι, κανέλα, βανίλια ή ό,τι άλλο. Το απλό σιρόπι διατηρείται μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 3-4 βδομάδες. Αν το κάνουμε αρωματικό, τότε ο χρόνος πέφτει στις 1-2 βδομάδες. Αυτό μας λέει η γνωστή τηλεοπτική σεφ Ree Drummond, γνωστή από τις εκπομπές της ως «Pioneer Woman». Το απλό σιρόπι γίνεται με 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη μέσα σε σκεύος σε μεσαία φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει και το μείγμα γίνει εντελώς διαφανές, τότε είναι έτοιμο. Αν θέλουμε να το αρωματίσουμε, τώρα είναι η στιγμή. Προσθέτουμε μπαχαρικά και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει το σιρόπι, αφαιρώντας τα μετά.