Υλικά

  • 200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
  • 500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
  • αλάτι
  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι  σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 – 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
Βήμα 4
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 5
Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βήμα 6
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας  σε αλατισμένο νερό.
Βήμα 7
Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 8
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.