Υλικά
- 200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
- 500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
- 150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
- αλάτι
- 500 γραμμάρια ριγκατόνι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 – 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
Βήμα 4
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 5
Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βήμα 6
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Βήμα 7
Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.
Βήμα 8
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.