Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια τσαγιού ξερή μαγιά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια τσαγιού χονδρό αλάτι
  • 3 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό
  • μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, την ζάχαρη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και την μαγιά και αφήνετε για 5 λεπτά να αφρίσει η μαγιά.
Βήμα 2
Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι. Ρίχνετε τη μαγιά και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40 περίπου λεπτά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βήμα 6
Την ζυμώνετε για 2 – 3 λεπτά, την βάζετε στο ταψάκι και την πατάτε με τα δάχτυλα να απλώσει.
Βήμα 7
Σκεπάζετε και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Με τα δάχτυλα πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα.
Βήμα 8
Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε το υπόλοιπο αλάτι και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Πιέζετε τις ελιές μέσα στη ζύμη.
Βήμα 9
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.