Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι μαλακό
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και την βανίλια.
  2. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά. Θα γινει μια ομοιόμορφη μπάλα που θα πρέπει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων, την πιέζουμε να πλατύνει και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο.
  4. Μετά από 2 ώρες βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε στον πάγκο μια διάφανη μεμβράνη και πάνω σε αυτή δουλεύουμε τη ζύμη.
  5. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε και το ακουμπάμε πάνω στη μεμβράνη.
  6. Το πιέζουμε με τη παλάμη μας για να απλωθεί στο πάχος που θέλουμε. Κόβουμε τη ζύμη με το κουπ πατ, ανασηκώνουμε τη μεμβράνη και ξεκολλάμε απαλά το μπισκότο.
  7. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Δεν ξεχνάμε να ανοίξουμε τρυπούλες, στο κέντρο των μπισκότων για να βάλουμε τη γέμιση.
  9. Τα μπισκότα καλό θα ήταν να προσέξουμε να έχουν ίδιο πάχος ή μέγεθος για να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου.
  11. Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στο κάτω μπισκότο.
  12.  Το σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρυπούλα στο κέντρο.