Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
  • 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτετε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Βάζετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε 2-3 φορές.
  4. Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι.
  5. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
  6. Σερβίρετε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα και μπόλικο πιπέρι.