Υλικά για 2-4 άτομα

  • ¾ από φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 3 σκελίδες λειωμένο σκόρδο
  • Μερικά φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 κουτιά ( ½ κιλό) ντοματούλες αποφλοιωμένες
  • 6 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • Λίγη ρίγανη τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά λιγκουίνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μαϊντανό,για ένα λεπτό. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Βήμα 2
Βράζουμε τη σάλτσα για 45 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε στο τέλος τη ρίγανη, τις αντζούγιες και τον ντοματοπολτό. Βράζουμε τη σάλτσα μερικά λεπτά.
Βήμα 4
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε. Τη σερβίρουμε μαζί με τα λιγκουίνι και τυρί τριμμένο.
TAGS