Ένα δεκατιανό ή ένα ενδιάμεσο σνακ μπορεί κάλλιστα να είναι ένα θρεπτικό ρόφημα, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, εδώδιμες ίνες και καλά λιπαρά, που προσφέρει ποιοτικό κορεσμό και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Το ρόφημα που ακολουθεί αποτελεί ιδανική εορταστική επιλογή, με έντονες μυρωδιές και αρώματα που θυμίζουν Χριστούγεννα, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με επιπλέον σάκχαρα και λιπαρά.

Υλικά (1 κούπα)

  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 shot espresso
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • λίγο φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζεστή σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 2: Όταν το ρόφημα αρχίσει να παίρνει την πρώτη του βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, βεβαιωνόμαστε ότι το μέλι έχει διαλυθεί καλά, σερβίρουμε σε ποτήρι και απολαμβάνουμε.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 185 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 5,1 γρ.
  • Λιπαρά: 4,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI