Το ρόδι είναι ένας από τους πιο συμβολικούς και θρεπτικούς καρπούς της Μεσογείου. Προέρχεται από το φυτό Punica granatum και καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε πολυφαινόλες, και περιέχει βιταμίνες C, Κ και του συμπλέγματος Β. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες. Είναι φρούτο χαμηλό σε θερμίδες, ιδανικό για ισορροπημένη διατροφή.
Υλικά (1 μερίδα)
- 2/3 κούπας γάλα της επιλογής σου
- 3 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
- 1 κ.σ. chia seeds
- λίγη κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- 3 κ.σ. φρέσκο ρόδι
- έξτρα κανέλα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σερβιρίσματος) σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Βήμα 2: Μετά από 4-5 λεπτά, όταν το porridge έχει πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε με τα υλικά του σερβιρίσματος και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 314 kcal
- Υδατάνθρακες: 18,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 6,0 γρ.
- Λιπαρά: 5,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,5 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI