Οι σπόροι του κακάο περιέχουν πλούτο ιχνοστοιχείων όπως χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρος, φώσφορος, κάλιο και ψευδάργυρος. Επιπλέον, το κακάο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές πολυφαινολών, ισχυρών αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν σε πολλές βιολογικές λειτουργίες.

Υλικά (1 ποτήρι)

  • 1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα καρπού χωρίς ζάχαρη
  • 45 γρ. χουρμάδες
  • ½ αβοκάντο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • ½ κούπα παγάκια

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι το ρόφημα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

Ενέργεια: 387 kcal
Υδατάνθρακες: 31,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,5 γρ.
Λιπαρά: 12,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI