Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ συχνά θα το βρείτε εμπλουτισμένο με βιταμίνη D. Είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, περισσότερο και από το αγελαδινό γάλα. Περιέχει επίσης κάλιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και φωσφόρο.

Η συγκεκριμένη συνταγή μας βοηθά να προσθέτουμε παντού το πολύτιμο αυτό τρόφιμο, αφού μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ για φρεσκοκομμένα λαχανικά, σος για σαλάτες, αλλά και σος για πίτες και φρυγανισμένο ψωμί.

Υλικά (1 μπολ)

  • 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • ¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Βήμα 2: Είτε το καταναλώνουμε αμέσως είτε το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (70 γρ.)

  • Ενέργεια: 55 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
  • Λιπαρά: 2,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI