Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
  • 4 πατάτες, σε κύβους
  • 4 καρότα, σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. γλ. σκόνη ζωμού βοδινού κρέατος
  • 880 γρ. ντομάτα σε κύβους
  • 2 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 στελέχη σέλινου ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ. γλ. καρύκευμα για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλ. καρύκευμα πιπέρι λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  2. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά.
  3. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους, το κρασί και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε και σιγομαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 1,5- 2 ώρες.
  5. Προσθέστε λίγο νερό και καλαμποκάλευρο για να δέσει η σάλτσα, αν χρειάζεται.
  6. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί.