Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλύντε και ξεφλουδίστε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρές τους.
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε σιγά- σιγά την μπύρα, ανακατεύοντας απαλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προθερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Σκουπίστε τις γαρίδες και βουτήξτε τις στο μείγμα, προσέχοντας να μην καλύψετε τις ουρές.
- Ρίξτε προσεκτικά τις γαρίδες στο προθερμασμένο λάδι και τηγανίστε τις για 2- 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το λάδι και τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λάδι.
- Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.