Ο Τιμ Μαγιόπουλος ορίστηκε ως νέος CEO της τράπεζας Silicon Valley Bank που κατέρρευσε πριν από λίγες μέρες και αποστολή του είναι να σώσει τις καταθέσεις των πελατών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των αποταμιεύσεων τους.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο ομογενής από τις ΗΠΑ το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν να στείλει email σε όλους τους πελάτες, όπου ανέφερε πως «η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει την δουλειά της ως συνήθως».

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία», ρόλο που αναλαμβάνει με «ταπεινότητα, εμπειρία και εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ο Τιμ Μαγιόπουλος εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Εντούτοις, αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Η Daily Mail αναφέρει ότι η πρόσληψη του Τιμ Μαγιόπουλος πρόκειται να καθησυχάσει ως ένα βαθμό τους πελάτες της τράπεζας, αλλα κυρίως την αγορά και τους επενδυτές, καθώς εμπιστεύονται τις ικανότητες του, αλλά και το αποτέλεσμα που ελπίζει να πετύχει.