Για το «ελληνικό πνεύμα» της Δρέσδης, το οποίο προφανώς ήταν πανταχού παρόν κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Αναφερόμενη σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντηση της Δρέσδης, η εφημερίδα επισημαίνει τα εξής: «Για την Ελλάδα, τόνισε ο Σόιμπλε, δεν έγινε συζήτηση παρά μόνο σε μία συνεδρίαση προς το τέλος, αλλά κι εκεί μόνο για λίγα λεπτά. Παρά τις προσδοκίες ορισμένων μέσων ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην ατζέντα και όχι στην Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι ούτως η άλλως, δεν πρόκειται για υπόθεση του G7, αλλά των αποκαλούμενων θεσμών- δηλαδή των κρατών-μελών της ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, «ο αμερικανός ομόλογος του Σόιμπλε, Τζακ Λιου, έχει προφανώς διαφορετική άποψη. Ναι, είπε, στις συνεδριάσεις η Ελλάδα ήταν ζήτημα ελάσσονος σημασίας. Αλλά στις συνομιλίες που έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης, αποτελούσε συνεχές θέμα συζήτησης για τους υπουργούς και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λιου προειδοποίησε του ευρωπαίους να μην υποτιμούν τις συνέπειες ενός Grexit, μίας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη. (…) Ο Λιου απηύθυνε έκκληση στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα. Παράλληλα ζήτησε περισσότερη κινητικότητα: Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις, ανέφερε. Σε περίπτωση Grexit, η ίδια η χώρα θα υποφέρει περισσότερο από όλους».