«Στην ώρα τους οι συντάξεις»

Στρατούλης: Τα Ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:37
22/05/2015
«Στην ώρα τους οι συντάξεις»
loading

Για την ομαλή καταβολή συντάξεων διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

«Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και εξετάζουμε την πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων. Η εικόνα που πήραμε σήμερα είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων και η εκτίμηση που καταλήξαμε είναι ότι στο τέλος μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και το πιο βασικό, χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» είπε.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι τα Ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση και ότι θα υπάρξει η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Όχι, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση. Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η εκτίμησή μας για τις επόμενες , πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ είπαμε ότι εκτός από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που ζήτησαν βοήθεια, μπορεί να χρειαστούν 10 με 11 εκατομμύρια , τα οποία θα τα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί και αυτό, γιατί τα έσοδα πάνε πολύ καλά» είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει