Έμμεσες αυξήσεις στις συντάξεις από τον Δεκέμβριο

Μικρότερες κρατήσεις λόγω μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
10:31
14/11/2014
Έμμεσες αυξήσεις στις συντάξεις από τον Δεκέμβριο
loading

Μικρές αυξήσεις που θα προέλθουν από τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% θα δουν οι συνταξιούχοι στις αποδοχές τους τον επόμενο μήνα για πρώτη φορά ύστερα από 4 χρόνια διαρκών και σκληρών περικοπών.

Η μείωση της ειδικής εισφοράς κατά 30% για το 2015 που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον περασμένο Σεπτέμβριο θα ισχύσει με την πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου 2015, η οποία σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα καταβληθεί νωρίτερα από τις κανονικές ημερομηνίες, και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου, όσον αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΝΑΤ και όλων των άλλων ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Από τη μείωση της εισφοράς, οι πρώτοι που θα επωφεληθούν με μικρότερες πλέον επιβαρύνσεις είναι οι συνταξιούχοι και αυτό γιατί η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την πληρωμή των συντάξεων σχεδόν κατά ένα δεκαήμερο τον Δεκέμβριο «προκαλεί εξ αντανακλάσεως» και την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης νωρίτερα, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Τα οφέλη από τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κυμαίνονται από 3,15 ευρώ ως και 15 ευρώ τον μήνα, για όσους εισπράττουν είτε από μία είτε από άθροισμα συντάξεων μηνιαία καθαρά (και προ φόρου) ποσά από 1.083,33 ευρώ μέχρι 2.500 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή, δηλαδή με συντάξεις από 1.083 ως και 2.500 ευρώ, ανήκουν οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους που πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει