Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της Παρασκευής ταξίδεψε στο Μιλάνο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να παραστεί στη συνεδρίαση του Euogroup.

Ο έλληνας υπουργός αναμένεται να δώσει διαβεβαιώσεις για την τήρηση του ελληνικού προγράμματος στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και το πλάνο της κυβέρνησης για τη μετάβαση από το ευρωπαϊκό μνημόνιο σε ένα Εθνικό Σχέδιο προσαρμογής.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα τεθεί και το δημοσιονομικό κενό της χώρας μας για τη διετία 2015-16. Εδώ παρατηρείται και μία διάσταση μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. Η τρόικα κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ το 2015. Ωστόσο κάτι τέτοιο έρχεται σε πλήρη διάσταση με τα όσα υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης ενός δανείου από την Ελλάδα, ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να διευκρινίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ζητήσει και νέο δάνειο. Και αυτό διότι στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το όποιο χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί με δανεισμό από τις αγορές.