Η εταιρεία Thomas Cook αναστήθηκε αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. Η εταιρεία επαναλανσάρεται ως διαδικτυακή εταιρεία ταξιδίων, που θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να κάνουν ταξίδια σε ασφαλείς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία, την οποία αγόρασε για 14 εκατ. δολάρια η κινεζική Fosun μετά την κατάρρευσή της πέρσι, έχει πλέον νέα ιστοσελίδα, μέσα από την οποία οι πελάτες μπορούν να σχεδιάζουν τα ταξίδια τους με ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ασφαλιστική κάλυψη του ταξιδιού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία κατέρρευσε και οδήγησε στην απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας επίσης ξεκρέμαστους και εγκλωβισμένους σε διάφορα μέρη περίπου 150.000 τουρίστες.

Η ανανεωμένη εταιρεία χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο για να προστατεύσει τις πληρωμές και δέχεται χρήματα από τους πελάτες μόνο όταν αυτοί επιστρέψουν από τις διακοπές τους, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Αλαν Φρεντς σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Fosun, η οποία ανήκε στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Guo Guangchang, αγόρασε τη εμπορικό σήμα Thomas Cook τον Νοέμβριο.

Τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου, με έδρα τη Σαγκάη, περιλαμβάνουν το Club Med SAS, το ποδοσφαιρικό σωματείο της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ Wolverhampton Wanderers.