Παραβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και την ανασφάλιστη εργασία διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κέντρα διασκέδασης της Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε., πραγματοποίησαν φορολογικούς και συναφείς ελέγχους καταστημάτων, το τελευταίο δεκαήμερο περίπου, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
– Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Σμύρνη, η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη καταχώρηση πέντε (5) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), ενώ κατά τον έλεγχο δεν επεδείχθησαν τα θεωρημένα στοιχεία της εταιρείας.

– Σε καφετέρια στην Αθήνα, η μη έκδοση οκτώ (8) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η εργασία ενός (1) υπαλλήλου ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

– Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκαοκτώ (18) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας (519) ευρώ, καθώς και η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στο (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Επιπλέον, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης των τηρούμενων βιβλίων της εταιρείας, των χειρόγραφα εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων, του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού και του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών αυτού. Στην περίπτωση αυτή, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ο διαχειριστής και μέλος της εταιρείας (ημεδαπός 39 ετών), ο οποίος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

– Σε εστιατόριο στην Αργυρούπολη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
– Αναψυκτήριο – κυλικείο στον Άλιμο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι κατά τόπους ΔΟΥ και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.