Συνάντηση εργασίας με θέμα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο μεταξύ κορυφαίων παραγόντων της Ευρωζώνης.

Στην συνάντηση, την οποία διοργανώνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν.

Προσκεκλημένοι είναι ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών της Ιταλίας και της Ισπανίας, αλλά και ο Λιθουανός ομόλογός τους, καθώς η χώρα του ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώθηκε η συνάντηση, ωστόσο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε την περιέγραψε απλώς ως προετοιμασία του επόμενου Ecofin, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Συμμετέχοντες ωστόσο επισήμαναν στον γερμανικό Τύπο ότι «η πολύωρη συζήτηση θα έχει ως βασικό θέμα την εξεύρεση κοινής γραμμής για το ζήτημα της εκκαθάρισης των τραπεζών». Διευκρίνισαν ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν προβλέπεται να καταλήξουν σε κάποια λύση.