Call centers και ψηφιακές πλατφόρμες για γρήγορη έκδοση των συντάξεων

Συνεργασία υπ. Εργασίας και Ψηφιακής Πολιτικής με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:34
26/07/2019
Call centers και ψηφιακές πλατφόρμες για γρήγορη έκδοση των συντάξεων
6
loading

«Το ψηφιακό κράτος αποτελεί μία γενική και οριζόντια προτεραιότητα της κυβέρνησης» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm».

Όπως είπε, «σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων με παράλληλη ενίσχυση των ψηφιακών πλατφορμών με το απαραίτητο λογισμικό … Υπάρχουν διεθνείς πρακτικές εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων όπου, συνδυαστικά με call centers και ψηφιακές πλατφόρμες, δίνουν εξατομικευμένες απαντήσεις στους πολίτες. Ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα τους ασφαλισμένους, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, που προσπαθούν σήμερα από τη μια να εκδώσουν τις συντάξεις και από την άλλη να εξυπηρετήσουν τους πολίτες».

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ που εκκρεμεί, επιβεβαιώνοντας, όπως είπε, «για ακόμα μια φορά πως είναι δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση συνολικά θα σεβαστούν οποιαδήποτε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Sύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% για τις συντάξεις παραμένει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, «ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και αύξηση του εισοδήματος για τους εργαζόμενους. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του παραπάνω μέτρου, αυτό θα γίνει τμηματικά εντός τετραετίας. Η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει το χρόνο υλοποίησης και, γι' αυτό, την αναμένουμε».

Σχετικά με την έκδοση των συντάξεων που εκκρεμούν, ο κ. Μηταράκης σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως ο συνολικός αριθμός των πολιτών που αναμένουν από τη Δημόσια Διοίκηση να εκδώσει ή να επανυπολογίσει τη σύνταξή τους, φτάνει τους 400.000, με μέσο όρο αναμονής τα δύο χρόνια και με κάποιες περιπτώσεις να ξεπερνούν ακόμα και τα πέντε έτη αναμονής, εξαιτίας της απουσίας των απαραίτητων εγκυκλίων.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΣΔΟΕ και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι η αποκομματικοποίηση τόσο του ΣΔΟΕ, όσο και του ΣΕΠΕ, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και την ενίσχυση των ελέγχων, εδραιώνοντας ένα καθεστώς διαφάνειας και ανεξαρτησίας, με παράλληλη στήριξη και προστασία των ίδιων των ελεγκτών. Η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, είναι προτεραιότητά μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Δες τι σε περιμένει

  Οι συντάξεις θα βγαίνουν γρήγορα επειδή θα είναι φραγκοδίφραγκα! Απλοποιεί τα πράγματα το ότι θα καταβάλλονται σπανίως στους συνταξιούχους... Μόνο όταν ανεβαίνει το χρηματιστήριο!

 2. avatar Ο αντικονομας

  Και οι λαδιαρηδες θα αλλάξουν επάγγελμα?

 3. avatar Σε βάθος τετραετίας

  Αν τα συμβαλλόμενα υπουργεία έβαζαν περιοδικά τόσα χρόνια δυό μαθήτριες να καταχωρούν (edit) τις πληροφορίες δηλ τα ντοσιέ που είναι στοίβες στα πατώματα κάτω από τα γραφεία με τα state of the art computers απο πάνω, το πρόγραμμα αυτο θα μπορούσε να ήταν ήδη εν ισχύ ή να αρχίσει απο Δευτέρας μιας και το σκέφτηκαν τώρα.
  Απο ότι κατάλαβα όμως ελέγχοντας π.χ. τον φτωχό τρόπο καταχώρησης των πινάκων εκλογικών αποτελεσμάτων (του ΥΠ/ΕΣΩΤ), είμαι πεπεισμένος ότι τα παιδιά που γνώριζαν Excel (lotus) έχουν δυστυχώς πετάξει σαν τα πουλιά στην Δυση.

 4. avatar Call Centers

  Το μεροκάματο να βγαίνει παιδια! Ήρθε η ωρα για ενοικιαζόμενους απασχολούμενους (σύμφωνα με το μισθό που θα παίρνουν και τις ωρες που θα εργάζονται ) της ανάπτυξης των κολλητών που θα πάρουν τα call centers .ισως ειναι και καλύτερα για τον πολίτη σε σχέση με αυτό το χαλί που άφησε ο προκάτοχος . Για τους εργαζόμενους αμφιβάλω αν θα ειναι καλύτερα !

 5. avatar Ναι δωστε πρωτα

  συντάξεις αυτούς που περιμένουν τρία τέσσερα χρόνια και μετά θα βλέπετε για τις πλατφόρμες και τις αηδίες

  1. avatar Στέλιος 20181818

   Γι αυτό θα το κάνουν ρε μπούφο... Για να τις πάρουν γρήγορα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει