Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν ελαφρώς την Τετάρτη το πρωί στην Ασία, μετά την χθεσινή απότομη πτώση, εξ αιτίας του αρχικού σχεδίου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας. Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) για παράδοση Απριλίου, κέρδισε 6 σεντ το πρωί της Τετάρτης κινούμενο στα 92,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent της Βόρειας Θάλασσας για παράδοση Μαΐου «πήρε» 34 σεντ φτάνοντας στα 107.79 δολάρια.

«Η αίσθηση της αγοράς είναι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και ότι η Κύπρος δεν θα προκαλέσει μια κρίση η οποία θα την αναγκάσει να βγει από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Βίκτορ Σουμ της Purvin και Gertz IHS της Σιγκαπούρης.

«Αλλά έως ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί, θα υπάρχει μεγάλη αστάθεια », προσέθεσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Την Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου είχαν πέσει απότομα, εξ αιτίας των φόβων ότι η κατάσταση στην Κύπρο θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη και θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για την ενέργεια στην περιοχή.

Το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία το Σάββατο σε ένα σχέδιο διάσωσης για να αποφύγει την πτώχευση η Κύπρος, με αντάλλαγμα ένα έκτακτο φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις, ο οποίος όμως προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Το κυπριακό κοινοβούλιο την Τρίτη απέρριψε το σχέδιο, αυξάνοντας τους φόβους. Οι ηγέτες της ευρωζώνης, ωστόσο, επανέλαβαν αμέσως την προσφορά τους, πιστεύοντας ότι η μπάλα ήταν «ακόμα στο στρατόπεδο» της Κύπρου.