Τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στις γερμανικές εφημερίδες Die Welt, Sueddeutsche Zeitung και Der Handelsblatt περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τρόικα, διέψευσαν τόσο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, και το στέλεχος της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού NTV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Ρεν δήλωσε, «δεν ξέρω για ποιο θέμα μιλάτε», προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και τους άλλους εταίρους της τρόικας είναι «πολύ εποικοδομητική» , ενώ ο κ. Άσμουσεν επισήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και χαρακτήρισε αβάσιμα όσα δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο.

Αρνητικά, σύμφωνα με το NTV , απάντησε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ερώτηση, εάν ο κ. Ντράγκι ή ο κ. Άσμουσεν έχουν αναφερθεί σε πιθανότητα αποχώρησης της Τράπεζας από την τρόικα.

Οι τρεις εφημερίδες είχαν υποστηρίξει στα δημοσιεύματά τους ότι διατυπώνονται αμφιβολίες σχετικώς με την διατήρηση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της ΕΚΤ, λόγω της συμμετοχής της στα προγράμματα διάσωσης χωρών της ευρωζώνης.