Η βρετανική τράπεζα Standard Chartered πρόκειται να υποστεί ζημία 327 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να επιλυθεί η διένεξη για την εκκρεμούσα σε βάρος της κατηγορία, από την Fed, «περί παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων» σε βάρος του Ιράν, της Λιβύης, της Βιρμανίας του Σουδάν, καθώς και συναφούς νομοθεσίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η Standard Chartered πρόκειται να καταβάλει 100 εκατ. δολάρια για να επιλυθεί η διένεξη, αφότου η Fed διατύπωσε σε βάρος της την κατηγορία ότι παρείχε ακατάλληλες και ελλιπείς απαντήσεις στους επόπτες της Fed.

Ταυτόχρονα, παρείχε μια ελλιπή συνολική εικόνα του προγράμματος που κατήρτισε, ώστε να συμμορφωθεί με τις αμερικανικές ισχύουσες κυρώσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Δεύτερον, η τράπεζα θα χάσει το δικαίωμα που είχε σε κεφαλαιακή ενίσχυση 227 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή ζητώντας «αναβολές» κωλυσιέργησε καθυστερώντας τις συμφωνίες στο πλαίσιο των διώξεων, που άσκησαν σε βάρος της τόσο η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, όσο και το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δικαιοσύνης, καταλήγει το ανακοινωθέν της Fed.