Σε μια παραδοχή – σοκ προέβη ο Τ. Νταλάρα Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου του ΙΙF, λίγες μόλις ώρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μιλώντας στη Wall Street Journal, o στόχος για τη μείωση του ελληνικού χρέους έχει εδώ και μήνες εγκαταλειφθεί…

Ταυτόχρονα ο κ. Νταλάρα παραδέχθηκε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο επαναγοράς του ελληνικού χρέους, της μείωσης των επιτοκίων, καθώς και της επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.

«Στη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Αθήνα θα με απασχολήσει το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Dallara για να προσθέσει ωστόσο πως «δεν είναι ακόμη σαφές από που θα προκύψουν τα χρήματα για να υλοποιηθεί η επαναγορά ελληνικών ομολόγων».

Ταυτόχρονα ο ίδιος μετακυλύει το βάρος για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΚΤ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τώρα είναι η σειρά του επίσημου τομέα να επωμιστεί το βάρος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».