Στους Ευρωπαίους εταίρους της είναι πιθανό να στραφεί και πάλι η Ελλάδα, όπως γράφει σήμερα ο βρετανικός «Independent», για μια διάσωση «ισπανικού τύπου» του τραπεζικού της τομέα, παρότι έχει ήδη λάβει δισεκατομμύρια ευρώ σε πακέτα διάσωσης.

Πηγή από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε πως η χώρα αναζητά τρόπους να ελαφρύνει το βάρος καθώς επιχειρεί να θέσει και πάλι σε τροχιά την οικονομία της, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμα κουρέματος του χρέους της ή μία «δυναμική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της».

Η Ελλάδα παραμένει σε βαθιά ύφεση, σημειώνει ο «Independent» και θα αντιμετωπίζει συρρίκνωση κατά 25% όταν η ύφεση λήξει, προσθέτει επικαλούμενη δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα.

Η πηγή είπε στον «Independent» πως η Αθήνα, που έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές δαπανών, ήταν πρόθυμη και για νέες περικοπές αλλά μόνο εφόσον η Ευρώπη δώσει κάτι σε αντάλλαγμα.

«Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και θα υιοθετήσει τα μέτρα αλλά με τον όρο πως θα ληφθούν στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά σενάρια», πρόσθεσε η πηγή, όπως εξειδικευμένη διάσωση ενός τομέα, όπως έγινε στην Ισπανία που έλαβε 100 δισεκατομμύρια για τον τραπεζικό της τομέα.