Στην έξοδο όσοι παίρνουν σύνταξη το 2017

Τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:18
05/09/2012
Στην έξοδο όσοι παίρνουν σύνταξη το 2017
2
loading

Πιο κοντά στη συνταξιοδότηση θα βρεθούν 35.000 υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2017, με στόχο να ενταχθούν στο καθεστώς συνταξιοδοτικής ωρίμανσης και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια τα οποία είναι τα εξής:

1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014.

2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.

3. Συζητείται ακόμα το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται.

Μετά το τέλος της ημερομηνίας που θα οριστεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης από τους δημοσίους υπαλλήλους των συγκεκριμένων μέτρων.

Το οικονομικό όφελος από τη «συνταξιοδοτική ωρίμανση», αναμένεται να φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω σενάρια αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας τις επόμενες μέρες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar moraitis patrinos

    κατεστρεψες την ελληνικη δημοσια ορθογραφια πρεπει να παρεις ειδικο επιδομα ανορθογραφου........

  2. avatar Bill Aspiotis

    τι αλλο θα κανουν για τους διμοσιους και θα καθοντε και θα πληρονονται μεχρη να βγουν στην συνταξη .Ετσι μπραβο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει