Ανασκευάζει ο αυστριακός αντικαγκελάριος

«Δεν εννοούσα τηγν Ελλάδα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:50
30/08/2012
Ανασκευάζει ο αυστριακός αντικαγκελάριος
loading

Διευκρινήσεις πως, με την πρόσφατη πρότασή του για τη δημιουργία μηχανισμού αποπομπής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, δεν εννοούσε ένα αποκλεισμό της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά τη μελλοντική θέσπιση νέων κανόνων στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, έδωσε σήμερα ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Τις διευκρινίσεις αυτές ο κ. Σπίνετλεγκερ, έκανε, μιλώντας στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Άλπμπαχ», μετά από σχετική παρέμβαση της Ελληνίδας πρώην υπουργού και πρώην Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία συμμετέχει και παρουσίασε εισήγησή της στο διεθνές αυτό συμπόσιο που πραγματοποιείται στο ορεινό θέρετρο Άλμπμπαχ του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου με συμμετοχή εκατοντάδων γνωστών εκπροσώπων της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίντελεγκερ, η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη με νέους κανόνες και αυτή η Συνθήκη πρέπει να έχει «δόντια», καθώς η σημερινή κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους υπάρχοντες κανόνες και για μια αλλαγή της Συνθήκης απαιτείται, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας, μια συνταγματική συνέλευση με συμμετοχή των χωρών-μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα χρειαστεί από τρία έως πέντε χρόνια.

Ήδη κατά την παρουσίαση της «πρότασής» του, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και είχε αποδοκιμαστεί, μεταξύ άλλων, τόσο από τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και από αυτόν τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Σπίντελεγκερ είχε παραδεχτεί πως για κάτι τέτοιο θα απαιτούνταν αλλαγή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που θα συνδεόταν με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και θα απαιτούσε τουλάχιστον πέντε χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει