Στην κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας προχώρησαν σήμερα η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα τονίζονται τα εξής:«Η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοινώσεώς της, και σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, ανακοινώνει ότι κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Eurobank αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Alpha Bank αναφέρονται τα εξής: « Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της , η Alpha Bank Α.Ε. ενημερώνει ότι,σήμερα, 8 Αυγούστου 2012, υπέβαλε, στα πλαίσια της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος και οι λοιπές αρχές έθεσαν, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως κανονιστικών αδειών και εγκρίσεων».