Οι οδηγίες για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ στο Taxis

Πώς θα δείτε την Ταυτότητα Οφειλής και τις δόσεις


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:18
01/09/2018
Οι οδηγίες για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ στο Taxis
6
loading

Ο ΕΝΦΙΑ αναρτήθηκε στο Taxis τις προηγούμενες μέρες και η πληρωμή των δόσεων ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2019.

Από την εκκαθάριση προκύπτει ότι 5.273.080 φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τον φόρο σε πέντε μηνιαίες δόσεις που κυμαίνονται η κάθε μία από 50 ευρώ και άνω.

Επίσης σε 146.424 ιδιοκτήτες αντιστοιχούν 4 δόσεις από 40 ευρώ έως 49,99 ευρώ η κάθε μία, σε 159.282 ιδιοκτήτες τρεις δόσεις από 30 έως 39,99 ευρώ η κάθε μία, σε 182.164 ιδιοκτήτες δύο δόσεις από 20 έως 29,99 ευρώ η κάθε μία και σε 570.250 ιδιοκτήτες μία δόση από 1,01 έως 19,99 ευρώ.

Για να βρείτε των ΕΝΦΙΑ και να πληρώσετε τις δόσεις έχετε δύο δυνατότητες μέσω του Taxisnet.

Για να βρείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας, μπορείτε να μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο TAXISnet και κάντε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».

Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης», που βρίσκεται στα αριστερά. Θα εμφανιστεί η οφειλή σας, οι δόσεις και η Ταυτότητα Οφειλής.

Η δεύτερη επιλογή δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό και να δείτε τι πληρώνετε για κάθε ακίνητο που έχετε δηλώσοι.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στο site της ΑΑΔΕ (Taxis) θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά να επιλέξουν το έτος 2018.

Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2018 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης «Εκτυπώσεις».

– Εκτύπωση περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2018 (σε αρχείο .pdf)

– Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2018 (σε αρχείο .pdf)

– Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)

– Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Η «ταυτότητα Οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ μέχρι την εξόφλησή της . Μπορείτε να πληρώσετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ.

Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο. Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Και οταν το βρουμε αναφωνουμε πατριωτικα
  -Στην στερια δεν ζει το ψαρι....
  Και πηδαμε απο το παραθυρο!
  Γκαντεμηδες οσοι μενουν ισογειο, τους αφηνουμε για οπισθοφυλακη!

 2. avatar gr1908

  εγώ για ένα σπίτι σε χωριό70tm του 1925, 70 κατοίκων και δύο αγροτεμάχια συνολικά ούτε ενάμιση στρέμα το μισό με ελιές 20 ρίζες από 200 ευρώ πήγα στα 230 ευρώ μπράβο αλέξη...... ....

  1. avatar Ellraiser

   Σαν δεν ντρεπεσε μεγαλοκτηματια πλουτοκρατη με τα εξοχικα σου!
   Επιτελους χτυπηθηκε αγρια η φοροδιαφυγη του μεγαλου κεφαλαιου!

 3. Δυστυχώς όχι! Ας ελπίσουμε να τον καταργήσει αυτός που τον εφάρμοσε,ο Κούλης ο πορφυρογέννητος και μεγαλοπρεπής!

  1. avatar Χρήστος

   Γιατί λες ψέμματα; ο ΓΑΠ το εφερε.

 4. avatar toGatzoli

  δεν το εχει καταργήσει αυτό ο Αλέκσης με ενα νόμο και ένα άρθρο?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει