Την πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να προβεί στην απαραίτητη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2013, επανέλαβε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών, κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Γαλλία θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημόσια οικονομικά. Θα το υλοποιήσει πλήρως», είπε μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά σήμερα στις συστάσεις της για την οικονομική πολιτική στα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το Παρίσι πρέπει να καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το επόμενο έτος. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ωστόσο, έκρινε ότι το ζήτημα αυτό «παίζεται».

Το δημόσιο έλλειμμα στη Γαλλία ανήλθε στο 5,2% του ΑΕΠ το 2011.

«Θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2012, 4,5%, θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2013, 3%, και θα το κάνουμε ασκώντας την πολιτική μας, για την οποία οι Γάλλοι εξέλεξαν τον Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της της Δημοκρατίας, σημείωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί στο πλευρό του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει το τέλος του Ιουνίου το αποτέλεσμα του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Η οικονομική αρχή «θα μας πει τί προσαρμογές απαιτούνται» και μετά «θα ψηφίσουμε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό», εξήγησε.