Χτύπημα για την οικονομία της Τουρκίας με υποβάθμιση από τη Moody’s

Δεν επηρεάστηκαν οι αγορές, σε θετικό έδαφος ο δείκτης του Χρηματιστηρίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:37
08/03/2018
Χτύπημα για την οικονομία της Τουρκίας με υποβάθμιση από τη Moody's
1
loading

Κατά μία βαθμίδα στο Ba2 υποβάθμισε ο οίκος Moody's την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας. Για την υποβάθμιση ο οίκος επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

«Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης», ανέφερε ο οίκος Moody's σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν μέσω ενός αρνητικού θεσμικού περιβάλλοντος, η εξωτερική θέση της Τουρκίας, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνέχισαν να επιδεινώνονται, ανέφερε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Ο Moody's αναβάθμισε, ωστόσο, τις προοπτικές για το αξιόχρεο της Τουρκίας σε «σταθερές» από «αρνητικές», ενώ τις είχε υποβαθμίσει σε «αρνητικές» τον Μάρτιο του 2017.

Οι τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές δεν φάνηκαν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από την υποβάθμιση, με τον βασικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης να κινείται νωρίτερα σε θετικό έδαφος.

Ένας τραπεζίτης χαρακτήρισε την υποβάθμιση «απρόσμενη εξέλιξη» που θα μπορούσε να ασκήσει κάποιες πιέσεις στις τουρκικές αγορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πραγματική θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των βαθμίδων Ba1 και Ba2.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ελλην ζ3υς

    Που να δεις τι αλλο περιμένει τον ψυχοπαθή Ψευτοσουλτανο ...η τουρκική λίρα καταρρέει και έρχεται και συνέχεια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει