Το «πράσινο φως» έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα. Εγκρίθηκε, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα αποφασίσει για την 6η δόση το ΔΝΤ και τα χρήματα αναμένεται να φτάσουν στα ελληνικά ταμεία ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Το ακριβές ύψος του ποσού με το οποίο θα ενισχυθεί η δύναμη κρούσης του Ταμείου θα ενισχυθεί από τη χρήση του, από τα όργανα που θα αξιοποιηθούν και από τον ακριβή βαθμό προστασίας που θα παρέχει, ο οποίος θα πρέπει να εξελιχθεί μεταξύ του 20% και του 30%», αναφέρει η ανακοίνωση αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση του Eurogroup που άρχισε στις 18:00 ώρα Ελλάδος, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Eurogroup, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, όσο και άλλοι υπουργοί χωρών-μελών της Ευρωζώνης, δήλωσαν βέβαιοι για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η χώρα μας έχει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για να προχωρήσει με την επόμενη δόση, το νέο πρόγραμμα και το PSI.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα συνεισφέρουν το ποσό των 5,8 δισ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 2,2 δισ. ευρώ αναμένεται το «πράσινο φως» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει στις 5 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει την εκταμίευση των 2,2 δισ. ευρώ.