Η Ευρωζώνη θα αποδεσμεύσει τα 8 δισ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα που είχε μπλοκαριστεί μέχρι η Ελλάδα να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ανέφεραν με δηλώσεις τους προσερχόμενοι στο Eurogroup σήμερα, υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης .

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, προσερχόμενη στην συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, αν οι υπουργοί θα δώσουν το πράσινο φως για την 6η δόση του πακέτου 110 δισ. ευρώ, απάντησε «ναι».

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φράιντενμ προσέθεσε ότι «με βάση τις γραπτές δεσμεύσεις από όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για την πληρωμή της επόμενης δόσης».

«Αλλά πρέπει να συζητήσουμε και επίσης να δούμε τι έχουν να πουν για αυτό η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αλλά πιστεύουμε ότι οι προϋποθέσεις ικανοποιούνται».

Από την πλευρά της, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελένα Σαλγάδο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπουργοί θα εγκρίνουν την οικονομική βοήθεια.