Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που προέκυψαν με την Αlibaba

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:04
15/09/2016
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που προέκυψαν με την Αlibaba
1
loading

Αποδοτικές ήταν οι χθεσινές επιχειρηματικές επαφές ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της Alibaba στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των επαφών, είναι ήδη πολύ σημαντικά.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

  • Η δέσμευση της Alibaba για αύξηση των κινέζων επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι κατά 100.000, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Alitrip.
  • Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Tmall που απευθύνεται στους Κινέζους καταναλωτές και αναπτύσσουν στρατηγική υποστήριξης στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν μικρές ποσότητες στην Κίνα.
  • Η περιφέρεια Κρήτης προχωρεί άμεσα σε συνεργασία με την πλατφόρμα της Alibaba για προώθηση κρητικών προϊόντων στην Κίνα καθώς και για την προσέλκυση τουριστών.
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά τη συνεργασία με την Alitrip και την Alipay, προκειμένου να διασυνδεθεί η δική του καινοτόμος πλατφόρμα καταχώρισης των εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος. Έτσι θα διευκολυνθούν οι Κινέζοι επισκέπτες στην εύκολη επιλογή των καταστημάτων, την πληρωμή λογαριασμών μέσω του κινητού τους στην Ελλάδα, αλλά και στην παροχή πολύτιμων πληροφοριών για τη χώρα μας-πάντα μέσω των συσκευών τους.
  • Ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, GRECA, είναι πλέον σε άμεση επαφή με την κινέζικη εταιρεία για το πώς θα μπορούν οι ελληνικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να διασυνδεθούν με την Alibaba.

«Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που αποκτούν πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στο δίαυλο επικοινωνίας που άνοιξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την Alibaba. Θεωρείται βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολλές σημαντικές συνέργειες, με απώτερο στόχο την τόνωση της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar _Traboukos_

    Θα σχολίαζα συμπεριλαμβάνοντας και το \"40 κλέφτες\" αλλά είναι τόσο εύκολο, σα να κλέβεις απο παιδάκι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει