Αυξημένα 32,9% τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου

Εκτιμήσεις ότι η θετική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:40
05/07/2016
Αυξημένα 32,9% τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου
3
loading

Τα φορολογικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση τον Ιούνιο σε σχέση με πέρσι, ενώ και το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 τα έσοδα στις ΔΟΥ υπερέβησαν τον στόχο του προϋπολογισμού.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον Ιούνιο τα καθαρά φορολογικά έσοδα σημείωσαν αύξηση 32,9% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 3,74 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,33% έναντι του στόχου που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό.

Το εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2016 η αύξηση των εσόδων σε σχέση πέρυσι ήταν 6,5%. Ανήλθαν στα 20,93 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 3,72% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτιμούν ότι η θετική πορεία των εσόδων θα συνεχισθεί τους επόμενους μήνες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έσοδα του Ιουνίου ήταν αυξημένα όχι μόνο συγκριτικά με πέρυσι - που η αγορά βρισκόταν σε ασφυκτική πίεση λόγω της διαπραγμάτευσης και των capital controls - αλλά και συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2014.

Τους επόμενους μήνες και με ιδιαίτερη έμφαση καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο θα εφαρμοσθεί το επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων που έχει ήδη προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Βάσει των ελέγχων όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Γ. Πιτσιλής θα αξιολογείται ο βαθμός παραβατικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και ανάλογα θα επιβάλλονται ποινές μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο του καταστήματος μέχρι και ένα μήνα όπως προβλέπει η νομοθεσία. Οι έλεγχοι θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τις τουριστικές περιοχές όπου μεταφέρεται ένα σημαντικό μέρους του τζίρου της αγοράς τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και στις περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό παραβατικότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar vataki

  Αγορές και παροχές υπηρεσιών με κάρτες και συναλλαγές μέσω τραπεζών, να μην φοροδιαφεύγει κανείς! Και εννοείται συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος!

 2. avatar papaki1280

  Έτσι μπράβο... Κάθε δεκάρα που σας στερούνε συνέλληνες, πηγαίνει για τον μισθό του Καρανίκα, της Φωτίου, του Φίλη και των 100 δις επιπλέον ζημιάς που έκανε ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη. ΠΛΕΡΩΣΤΕ!!!! ΑΓΑΠΩ ΣΥΡΙΖΑ!!!

 3. avatar Ferrari412T2

  Απολύτως λογικό γιατι η δοσίλογη κυβέρνηση στέλνει με τους ΤΟΝΟΥΣ κατασχετόχαρτα μέσω των εφορίων για ότι εισόδηματα μπορεί να αρπάξει απο τους πολίτες (ενοίκια, μισθοί, συντάξεις κλπ) ακόμα και για χρέη 1000 ευρώ συν τις συνεχείς περικοπές σε κάθε είδους παροχές προς τον κόσμο

  Ετσι ξέρω και εγώ να αυξάνω τα έσοδα, με το να κόβω κεφάλια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει