Με μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση η ΔΑΚΕ τραπεζών επιτίθεται στη τράπεζα Πειραιώς για την πρόταση εξαγοράς της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η επίθεση είναι και ιδιαιτέρως προσωπική. Η δήλωση αναφέρει χαρακτηριστικά : «όταν ο γνωστός από το παρελθόν για τις σχέσεις του με τη κυβέρνηση πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, ανοίγει το παιχνίδι των εξαγορών και συγχωνεύσεων με απρόβλεπτες συνέπειες για τις θέσεις εργασίας και τη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος, που μπορεί να εξελιχθεί σε ολιγοπωλιακό, είναι αξιοσημείωτο από πολιτικής άποψης».

Η ανακοίνωση δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη γενικότερη στάση που θα κρατήσει η ΔΑΚΕ τραπεζών σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση πέσει στο τραπέζι. Αναφέρει πως: «θα έπρεπε όλοι να ντρέπονται για την πρόταση χρεωκοπίας των 700 εκατ. ευρώ που έκανε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς για δύο κρατικές τράπεζες! Αλλά και για κάθε άλλη πρόταση που ενδεχομένως θα γίνει στο μέλλον!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.