Στα 123 δολάρια εκτινάχθηκε σήμερα η τιμή του μπρεντ καθώς το ευρώ ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, πριν από τη σημερινή συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για θέματα νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ έφτασε έως και τα 123 δολάρια για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 122,81 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 59 σεντς στο βαρέλι.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του προθεσμιακού συμβολαίου του αμερικανικού ελαφρού αργού ανήλθε έως και στα 108,59 δολάρια. Στη συνέχεια υποχώρησε στα 108,56 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 22 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει, σήμερα, σε αύξηση του βασικού επιτοκίου της ευρωζώνης κατά 0,25%, στην πρώτη αύξησή του από την χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Οι εκτιμήσεις αυτές εκτίναξαν την ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών.