Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, κατά τη χτεσινή συνάντηση- συζήτηση για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλίας, πελάτες της Τράπεζας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση στα πλαίσια ενός ευρύ κύκλου ανάλογων παρουσιάσεων-συζητήσεων της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με τους πελάτες της για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Η κρίση φέρνει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη πρόκληση. Η χώρα καλείται να επιτύχει μια ριζική δημοσιονομική ανάταξη υλοποιώντας παράλληλα κρίσιμες διαρθρωτικές μεταβολές εντός στενού χρονικού περιθωρίου. Πολλοί άσπονδοι φίλοι μας από το εξωτερικό σπεύδουν να υπογραμμίσουν τη δυσκολία του εγχειρήματος ενώ μερικοί φθάνουν να το χαρακτηρίσουν ως ματαιοπονία. Πιστεύω, με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα, ότι θα διαψεύσουμε αυτές τις σύγχρονες «Κασσάνδρες». Θα τολμήσω να πω ότι οι στόχοι δημοσιονομικής ανάταξης και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας όχι μόνον είναι επιτεύξιμοι αλλά υπάρχουν σημαντικά περιθώρια να εκπλήξουμε τους σκεπτικιστές. Προέχει, όμως, να το κατανοήσουμε εμείς. Αυτή η αυτοπεποίθηση αποτελεί προϋπόθεση για την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της χώρας προς τον κοινό στόχο», είπε χαρακτηριστικά.