Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αναγνωρίζονται από τους κοινοτικούς εταίρους οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να εξυγιάνει την ελληνική οικονομία, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, το θέμα της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκε για λίγο στο χθεσινό Συμβούλιο Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τα θετικά για την Ελλάδα πορίσματα της ενδιάμεσης έκθεσης των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αθήνα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι γύρω στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα.

Το πόρισμα αυτής της επίσκεψης θα αποτελέσει τη βάση για την παροχή, στις αρχές Σεπτεμβρίου, της δεύτερης δόσης του δανείου για το 2010, η οποία θα ανέρχεται στα 9 δισ. ευρώ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και για τη σημερινή έκδοση των ελληνικών ομολόγων, επισημαίνοντας ότι το επιτόκιο δανεισμού που πέτυχε η Ελλάδα είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο δανεισμού που προβλέπεται στον κοινοτικό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι, μεταξύ άλλων, ανταποκρίθηκαν και δέκα ξένες τράπεζες, κάτι που όπως είπε δεν ήταν αναμενόμενο για αυτού του είδους τις εκδόσεις ομολόγων.